Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility kynigesia.gr - Κυνηγεσία και Κυνοφιλία Ιουνίου 2019
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021
Image

Κυνηγεσία και Κυνοφιλία Ιουνίου 2019

Τα θέματα του τεύχους Ιουνίου

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ

Ένα Suzuki Ignis ψάχνει οδηγό…

Από το τεύχος (Απριλίου) της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας», άρχισε η συλλογή κουπονιών που θα διαρκέσει 11 μήνες και, τέτοια εποχή το 2020, ένας τυχερός αναγνώστης που θ’ αναδειχθεί μέσω κλήρωσης, θα γίνει κάτοχος ενός πανέμορφου Suzuki Ignis.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεπιθύμητοι οι κυνηγοί στα σκοπευτήρια

Σε μία εποχή που όλοι προσπαθούμε να βελτιώσουμε την παιδεία στον κυνηγετικό κόσμο, ο κυνηγός θεωρείται «persona non grata» στα σκοπευτήρια.

 

ΤΡΥΓΟΝΙΑ

Το πέρασμα της 20ετίας

Οι κίσσες και τα κοτσύφια ήταν τα πρώτα που ακούστηκαν μέσα στις καστανιές, μέχρι που επιτέλους ήρθε και το γουργουρητό που ήθελα. Δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε και δεύτερο και σε λίγη ώρα σχεδόν ολόκληρη η ρεματιά αντηχούσε από τις χαρακτηριστικές φωνές των τρυγονιών.


ΑΠΟΨΗ

Τόπο στα νιάτα…

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τη νέα γενιά των κυνηγών, που εξελίσσεται εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τις παλαιότερες εποχές.

 
Οι κυνηγοί λένε ψέματα;

«Οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέματα, όσα μετά το κυνήγι, στη διάρκεια του πολέμου και πριν τις εκλογές».

ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ

Αναζητώντας ντορό σε χαμηλά και ψηλά λαγοτόπια...

Οι ελάχιστες αναθυμιάσεις που αφήνουν οι λαγοί σε στεγνά εδάφη, επιβάλλουν στα ικανά λαγόσκυλα να λειτουργήσουν, συνδυάζοντας μυαλό και μύτη. Όσα δεν καταφέρνουν να ξεκαθαρίσουν τέτοιους ντορούς, δύσκολα φτάνουν στο γιατάκι...

 

ΜΕΓΑΛΟ ΓΚΑΛΟΠ

Στροφή στην καθαροαιμία οι λαγοκυνηγοί

Στροφή… 180 μοιρών φαίνεται ότι γίνεται την τελευταία πενταετία και στη χώρα μας, ως προς τους ιχνηλάτες! Οι καθαρόαιμοι ανεβαίνουν σταθερά στις προτιμήσεις των λαγοκυνηγών, κερδίζοντας σπιθαμή-σπιθαμή έδαφος από το χώρο των ημίαιμων.

 

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ

Οι μετακινήσεις του καλοκαιριού

Ο Μάιος με τις μπόρες και τα λουλουδιασμένα λιβάδια στις πλαγιές πέρασε και έφτασε το καλοκαίρι με τον καιρό να έχει ζεστάνει πια. Η εποχή αυτή είναι ο «παράδεισος» όλων των ζωντανών, που πέρασαν το δύσκολο χειμώνα και την άνοιξη με τα απότομα τερτίπια του καιρού.

 

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Η παρέα του Γιώργου Ραβανού

Αυτόν τον μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει την παρέα του κ. Γιώργου Ραβανού από την Αθήνα.

 

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Πανευρωπαϊκά αγγλικών σέττερ

Mεγάλης Έρευνας & Έρευνας Κυνηγίου

Μία μεγάλη Ελληνική επιτυχία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος Ευρώπης σέττερ Έρευνας Κυνηγίου. Στην Έρευνα Κυνηγίου τα σκυλιά που εκπροσώπησαν τα Ελληνικά χρώματα, είχαν σαφώς καλύτερα και υψηλότερα αποτελέσματα από την Mεγάλη Έρευνα.

 

Οι κλασικοί αγώνες και στην Ελλάδα

Τη μέρα που θα κυκλοφορεί αυτό το τεύχος της «Κυνηγεσίας-Κυνοφιλίας», οι πρώτοι Κλασικοί αγώνες των Αγγλικών Δεικτών στην Ελλάδα θα είναι ήδη γεγονός. Μία νέα ιστορική φάση της ελληνικής κυνοφιλίας ανοίγεται μπροστά μας. Η καθιέρωση αυτής της νέας κατηγορίας αγώνων βάζει την ελληνική κυνοφιλία σε μία νέα εποχή.

 

Σχέση όσφρησης και κρατήματος κεφαλιού

Μέσα στα χαρακτηριστηκά τα οποία καθορίζουν την ποιότητα του καλπασμού ενός κυνηγετικού σκύλου, είναι και το κράτημα του κεφαλιού του. Άρα μιλώντας για καλπασμό, μιλάμε αυτομάτως και για αγγλικές φυλές φέρμας. Μπορεί να είναι η δύναμη της όσφρησης αυτή, η οποία καθορίζει και το κράτημα του κεφαλιού.

 

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Breda Icaro cal. 20

«Συμπυκνωμένη» δύναμη

Το διαμέτρημα 20 τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος, αποδεικνύοντας ότι «δεν μετράει πάντα το μέγεθος».

Αυτοψίες και εκτιμήσεις για μικρά διαμετρήματα Cal 20, 28, 32, 36

Τα είπαν ελαφρύτερα, κομψότερα και πράγματι είναι. Θεωρήθηκαν επίσης καταλληλότερα για κάποια θηράματα και ως ένα βαθμό θα μπορούσαμε να πούμε πως πράγματι είναι. Δεν είπε όμως ποτέ κανείς, πως όπλα σε διαμέτρημα πέραν του 12 είναι το ίδιο αποδοτικά σε όλα τα κυνήγια, και σε όλα τα θηράματα...

David McKay Brown Σκωτσέζικη υπόθεση

Ο Jon Dickson ήταν εκείνος που για πρώτη φορά κατασκεύασε όπλο με στρογγυλεμένη βάση (round action).Την ευρεσιτεχνία του κατοχύρωσε το 1880. Από τότε μέχρι και σήμερα οι Άγγλοι δεν του το συγχώρησαν. Ποτέ δεν μπόρεσαν να «χωνέψουν», ότι ένας Σκωτσέζος κατασκευαστής όπλων, κατάφερε να σχεδιάσει κάτι που εκείνοι δεν είχαν σκεφτεί.

Σκοπευτικά γυαλιά

Τα χρώματα των σκοπευτικών φακών

Η χρήση σκοπευτικών γυαλιών στο σκοπευτήριο δεν είναι ζήτημα μόδας. Έχουμε μόνο ένα ζευγάρι μάτια και η κακιά στιγμή δεν αργεί να έρθει.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ MIDLAND CT990

Aδιάβροχος πομποδέκτης υψηλών προδιαγραφών

Δοκιμάζουμε τον νέο φορητό πομποδέκτη της ιταλικής εταιρίας Midland και διαπιστώνουμε, ότι πρόκειται για ένα ραδιοερασιτεχνικό μηχάνημα με επαγγελματικές προδιαγραφές, από άποψης αντοχής στη σκληρή χρήση, αλλά και επιδόσεων σε εκπομπή και λήψη.

 

ΜΑΧΑΙΡΙΑ

Εργαλεία ακονίσματος με διαμαντόσκονη

Εκτός από τις φυσικές ή τεχνητές πέτρες ακονίσματος, ένα χρήσιμο υλικό ακονίσματος με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες στη χρήση του είναι και η διαμαντόσκονη, προσαρμοσμένη σε εργαλεία διαφόρων μεγεθών και σχημάτων.

Ψάρεμα στην Κόστα Ρίκα

«Πάντα μου άρεσε η ιδέα του αθλητικού ψαρέματος για ψάρια τρόπαια στην ανοιχτή θάλασσα, με βασικό στόχο τα διάφορα είδη ξιφία. Οπότε φέτος το αποφάσισα και διάλεξα την Κόστα Ρίκα, που φημίζεται κυρίως για το ψάρεμα του ιστιόψαρου (sail-fish), στην πλευρά που βρέχεται από τον Ειρηνικό.»

 

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ματέρα των σπηλιών

Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2019

 

ΠΟΤΟ

Ούζο – Τσίπουρο

 

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι ηλικιωμένοι κάνουν περισσότερο σεξ απ’ ότι οι νέοι

 

ΚΟΣΜΟΣ

Αγώνας δρόμου των μεγάλων για τη σελήνη

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Γιουσέιν Μπολτ παρουσιάζει το B-Nano

 

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

«Ζωντανεύει» η Γουίτνεϊ Χιούστον

Δοκιμάζουμε μία σειρά αλουμινένιων φακών υψηλών προδιαγραφών και ολοφάνερα υψηλής ποιότητας, οι οποίοι φέρουν το «βαρύ» όνομα της CAT, μιας εταιρείας που είναι συνώνυμη πλέον με την αξιοπιστία και την αντοχή στη σκληρή χρήση.