Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility kynigesia.gr - Κυνηγεσία και Κυνοφιλία Δεκεμβρίου 2020
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
Image

Κυνηγεσία και Κυνοφιλία Δεκεμβρίου 2020

Τo νέο τεύχος "Κ&Κ" κυκλοφορεί Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου σε όλα τα περίπτερα της χώρας!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο κορωναϊός «σκοτώνει» το κυνήγι
Τη χαριστική βολή φαίνεται ότι δίνει στο κυνήγι η πανδημία του κορωναϊού.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
O κορυφαίος μήνας της θήρας του
Ο Δεκέμβριος αποτελεί αναμφίβολα τον κορυφαίο μήνα για το κυνήγι του αγριόχοιρου από πολλές απόψεις. Πέραν των καιρικών συνθηκών που κατά κόρον προσφέρονται για την διεξαγωγή του, σε αυτό έρχονται να προστεθούν και οι αλλαγές συνηθειών του είδους, στο επικείμενο αυτό διάστημα. Επιπλέον, κυνηγοί και σκύλοι βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, καθώς έχουν πλήρως εναρμονιστεί στα καθήκοντά τους.


Το κοπάδιασμα του χειμώνα 
Ένας Νοέμβρης μουντός κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό, με τα καφεκίτρινα χρώματα της φθινοπωρινής φορεσιάς της φύσης και το κρύο να έχει αρχίσει να γίνεται αισθητό. O τέλειος καιρός για κυνήγι... 
Benelli Official Wildboar Team
Οι αλλαγές του χειμώνα Επιτέλους φθινόπωρο. Μετά από μία πολύ μεγάλη περίοδο καλοκαιρίας που οι λίγες περαστικές βροχούλες της δεν κατάφεραν να νοτίσουν το χώμα, επιτέλους ήρθε το φθινόπωρο, οι πρώτες χειμωνιάτικες βροχές και τα κρύα.

ΚΥΝΗΓΙ
Υδρόβια στα πρώτα μπασίματα
Είναι μερικοί ήχοι στη ζωή μας που αν και τόσο αδιάφοροι και συνηθισμένοι, έχουν τη ιδιαιτερότητα να κάνουν το μυαλό να αδειάζει, σαν να δημιουργούν λίγο ελεύθερο χώρο μέσα σε χίλιες έννοιες και προβλήματα της καθημερινότητας γι' αυτά που μας επιφυλάσσει το μέλλον.


ΠΕΡΔΙΚΑ

Τα «νεκρά» γκρέμια στον Κορινθιακό απέκτησαν πάλι μπουλούκια... Πέρδικες στα «μπαλκόνια» του Ελικώνα... Ακόμη τρεις ώρες περπάτημα με σκυλιά σε δύσκολο και κακοτράχαλο τόπο, με κατέβασμα από τα γκρέμια κάποιες φορές και με τα τέσσερα..., ώσπου βγήκαμε σε άνοιγμα με «πλάτη καθρέφτη», σαν πέτρινο πανύψηλο ντουβάρι. Το σημείο έδινε αμέσως την απάντηση, γιατί οι περδικάδες δεν θέλουν φωτογραφίες από τους τόπους τους... Τόσο χαρακτηριστικός ήταν...

ΜΠΕΚΑΤΣΑ
Πέντε μπεκάτσες και μία «δασκάλα»...
Ίδιος σχεδόν παντού ήταν ο κυνηγότοπος, σταθερός διατηρήθηκε ο καιρός, όμοιες τριγύρω οι συνθήκες και το περιβάλλον. Κι όμως, από τις πέντε βελουδομάτες που σηκώσαμε, μία έδειξε από πολύ νωρίς πως θα μας έβαζε «δύσκολα»... «Μοναδική» μπεκατσοχρονιά Ο Νοέμβρης παραδοσιακά είναι η «Ιθάκη» του κάθε μπεκατσά. Δεν είναι λίγοι αυτοί οι φερματζήδες που ζουν και αναπνέουν ολόκληρη τη χρονιά με το μυαλό τους καρφωμένο σε αυτή την εποχή. Τα πρώτα γερά μπασίματα γίνονται αυτό το μήνα, γεμίζοντας τα αγαπημένα σημεία της βασίλισσας του δάσους. Οι μεταναστευτικές ρότες της μπεκάτσας Προσωπικά δεν είμαι από αυτούς που τους αρέσει να γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια το από πού, το πώς και το πότε οι βελουδομάτες έρχονται στη χώρα μας. Πιστεύω, ότι αυτό το μυστήριο που τις περιβάλλει, συμβάλλει κατά πολύ στο να κάνει το κυνήγι τους μαγικό!!! Αν κάποτε καταφέρουμε να μάθουμε τα πάντα γύρω από την κρυφή ζωή της, πολύ πιθανό να την απομυθοποιήσουμε, χάνοντας έτσι μεγάλο μέρος από τη γοητεία της.

ΤΣΙΧΛΑ
Τακτικές του χειμώνα
Ο ερχομός του χειμώνα ενεργοποιεί το εσωτερικό καμπανάκι του κυνηγού των αποδημητικών πουλιών και ιδιαίτερα του κυνηγού της τσίχλας, που αδημονεί να την συναντήσει στα απάγγια πεδινά λιοστάσια.

ΛΑΓΟΣ
Μία κουτσο-λαγοχρονιά σε… ακτινογραφία!
Με μεγάλες προσδοκίες για τους λαγοκυνηγούς είχε «ανατείλει» η φετινή σεζόν, αφού όλα τα σημάδια έδειχναν, ότι θα ήταν μία από τις πιο αποδοτικές των τελευταίων ετών. Ωστόσο, το «κόκκινο» που άναψε η κυβέρνηση, ουσιαστικά στο κυνήγι, όχι ρητά, αλλά εμμέσως, με το πρόσχημα των άσκοπων μετακινήσεων, ελέω κορωναϊού, έβαλε νωρίς τίτλους τέλους στις εξορμήσεις για τους ντορούς των «αφτιάδων»... Λαγοί με «αδυναμία» στα μαντριά... Ο λαγός είναι ζώο που γύρω του έχει φανατισμένους «οπαδούς», δίποδους και τετράποδους. Μέσα στην άγρια φύση, το μικρό αυτό τριχωτό, έχει να επιδείξει αυξημένη νοημοσύνη και εφευρετικότητα, αρκετή ώστε πολύ συχνά να αφήνει έκπληκτο και τον ίδιο τον άνθρωπο. Θήραμα με εντυπωσιακή μιμητική ικανότητα και θάρρος, δεν διστάζει ακόμη και να μένει ακίνητο για ώρες δίπλα από τα πόδια του κυνηγού...

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Breda Zenith Sporting: Κομψό, μοντέρνο και πρακτικό
Ένα σύγχρονο αλληλεπίθετο προτείνει η Breda στους σκοπευτές και όχι μόνο.

Όπλα – Φυσίγγια και πιέσεις
Με την πάροδο των χρόνων έχουν αλλάξει αρκετά σε ότι αφορά τα όπλα και τα φυσίγγια, κυρίως στον τρόπο που δοκιμάζονται, προκειμένου να πάρουν πιστοποίηση ασφάλειας. Με τον καιρό δεν μεγάλωσαν σε μήκος μόνο οι θαλάμες, αλλά προέκυψαν κι άλλες αλλαγές... Πόσα κάνει μία κάννη; Η απόδοση της κάννης ήταν, είναι, και προφανώς θα είναι, ένα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους κυνηγούς.