Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility kynigesia.gr - Κυνηγεσία και Κυνοφιλία Απριλίου 2019
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021
Image

Κυνηγεσία και Κυνοφιλία Απριλίου 2019

Τα θέματα του τεύχους Απριλίου 

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ένα Suzuki Ignis ψάχνει οδηγό…

Από αυτό το τεύχος (Απριλίου) της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας», αρχίζει ο διαγωνισμός που θα διαρκέσει 12 μήνες και, τέτοια εποχή το 2020, ένας τυχερός αναγνώστης που θ’ αναδειχθεί μέσω κλήρωσης, θα γίνει κάτοχος ενός πανέμορφου Suzuki Ignis.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η αξία, ο ρόλος & το μέλλον του

Δύσκολες εποχές περνάει η έντυπη ενημέρωση σε όλο τον κόσμο, και ο κυνηγετικός Τύπος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Ομάδες ιχνηλατών και ταχύτητες δίωξης

Οι ιχνηλάτες παραμένουν οι κυρίαρχοι πρωταγωνιστές στο σημαντικότερο μέρος του λαγοκυνηγιού, οπότε και θέματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της απόδοσης, της συμπεριφοράς, αλλά και του τρόπου εργασίας, είναι πάντα επίκαιρα

Κυνηγέ - Κυνόφιλε πρόσεχε

Ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπος τα τελευταία χρόνια ο μέσος κυνηγός - κυνόφιλος, είναι η απόκτηση ενός σπουδαίου κυνηγόσκυλου. Έχοντας αποκτήσει σημαντικές γνώσεις όσον αφορά την αναγνώριση ενός ποιοτικού σκύλου, ήταν αυτονόητο να απαιτεί και την κατοχή ενός τέτοιου. Πόσο απλό και εύκολο είναι αυτό;

ΚΥΝΗΓΙ

Το κυνήγι που... σημάδεψε τη χρονιά

Το πρωινό της Τετάρτης ξημέρωσε με την παγωνιά να ζωγραφίζει το τοπίο και την πάχνη να στολίζει κάθε ταπεινό δεντράκι, κάνοντάς το να μοιάζει με στολίδι, σαν να ‘θελε η φύση να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα που πλησίαζαν.

Μία αμφιλεγόμενη χρονιά

Με το τέλος της περιόδου 2015 - 16 οι κυνηγοί εύχονταν, να μην υπάρξει άλλη τόσο κακή χρονιά για την τσίχλα. Οι ίδιες ευχές επαναλήφθηκαν μετά από δύο χρόνια, την περίοδο 2017-18. Πλανάται λοιπόν σήμερα το ερωτηματικό. Ήταν η φετινή περίοδος το ίδιο κακή με τις παραπάνω; Ή συνέβη κάτι που την διαφοροποιεί.

Το ταξίδι της άνοιξης

Το κυνήγι αποτελεί για μένα μία κατάσταση άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένη με την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής που δεν ξεκινά ή σταματά βγάζοντας και βάζοντας το όπλο στην ντουλάπα, δεν έχει χρονικό περιορισμό και συνεχίζεται με ή χωρίς τουφέκι για όλες τις μέρες, για όλες τις εποχές.

Ώρα για ζευγάρωμα

Κατά την ταπεινή μου άποψη η άνοιξη είναι η μοναδική εποχή, κατά την οποία θα έπρεπε να αναπαράγονται οι σκύλοι φέρμας. Κι αυτό γιατί είναι η μοναδική περίοδος του χρόνου που βρίσκεται εκτός κυνηγίου. Οι θηλυκές λοιπόν οι οποίες χρησιμοποιούνται στο κυνήγι και που είναι άξιες να χρησιμοποιηθούν και στην αναπαραγωγή ζευγαρώνονται την άνοιξη. Ποιός κυνηγός ή έστω εκτροφέας ή κυναγωγός, θα χρησιμοποιούσε την καλή του τη σκύλα για αναπαραγωγή, εν μέσω της κυνηγετικής ή της αγωνιστικής περιόδου;

Τι κοινό έχουν κυνήγι & ποδόσφαιρο;

Έχουν κοινά στοιχεία το κυνήγι και το ποδόσφαιρο; Εκ πρώτης όψεως κανένα! Αν όμως εμβαθύνει κανείς θα διαπιστώσει ομοιότητες και μάλιστα αρκετές! Διαβάστε την προσέγγιση που κάνει ένας κυνηγός, που είναι ταυτόχρονα και προπονητής σε ποδοσφαιρική ομάδα.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ 2019

Το Πόιντερ πάει μπροστά

Ο μειωμένος σε σχέση με πέρυσι αριθμός συμμετοχών στον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να προβληματίζει τη διοίκηση του ΟΚΑΔΕ διότι και αυτή τη χρονιά ο ευχάριστος πονοκέφαλος για το που θα χωρέσουν τόσοι σκύλοι λύθηκε και μάλιστα εν μέσω μιας κακοκαιρίας, ιδιαιτέρως το Σάββατο, όπου το χιόνι σκέπασε τα πάντα γύρω από την Θεσσαλονίκη μέχρι και την Επανομή.

ΟΠΛΑ - ΒΛΗΤΙΚΗ

Benelli M2 SP: Ταχύτητα και ευελιξία

Ένα όπλο σχεδιασμένο για το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής, όπου το ζητούμενο είναι η ταχύτητα και η ακρίβεια των βολών.

Τα βασικά των σκοπευτικών αγωνισμάτων

Στο προηγούμενο τεύχος ανέλυσα εις βάθος την πρώτη ημέρα στο σκοπευτήριο, ποια είναι όλα αυτά που απασχολούν τον κυνηγό που θέλει να το πρωτοεπισκεφθεί και σε ποια σημεία θα πρέπει να δώσει προσοχή, ιδιαίτερα στον τομέα της ασφαλούς χρήσης του όπλου του, αλλά και σωστής συμπεριφοράς. Σε αυτό το άρθρο θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει κανείς ανάλογα με το σκοπευτικό αγώνισμα που επέλεξε να ασχοληθεί ή που τυχαίνει να καλλιεργεί το κοντινότερό του σκοπευτήριο.

Τα όπλα του Ανατολικού μπλοκ

Οι Δυτικές χώρες έχουν παράδοση στην κατασκευή όπλων, όμως υπάρχει ένας «θησαυρός» στην Ανατολή, που ποτέ δεν έτυχε της προβολής που του αξίζει.

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Η ομάδα «Μαλεβός»

Αυτόν το μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει την παρέα του κ. Βαγγέλη Σαμαρτζή από τον Άγιο Ανδρέα Αρκαδίας.

ΔΟΚΙΜΗ

Φακοί CAT: Εργαλεία για απαιτητικούς χρήστες

Δοκιμάζουμε μία σειρά αλουμινένιων φακών υψηλών προδιαγραφών και ολοφάνερα υψηλής ποιότητας, οι οποίοι φέρουν το «βαρύ» όνομα της CAT, μιας εταιρείας που είναι συνώνυμη πλέον με την αξιοπιστία και την αντοχή στη σκληρή χρήση.